Articles

Que Mayol ens il·lumini

D'AVUI.cat

Rectificar és de savis. Rectificar sense creure en la rectificació que fas i fent veure que no la fas no sé què és. Bé, és el que acaba de fer Imma Mayol en anunciar un pla que il·luminarà més i millor els carrers de Barcelona. Fa molt temps que Mayol és pressionada per l'opinió pública per la (suposada) foscor de la ciutat. I ella, tossuda amb l'estalvi energètic: potser fins i tot amb raó. És raonable obsessionar-se amb la brillantor visual de la ciutat a la nit? Com a mínim és discutible. I Mayol i ICV ho discutien, fins ara.

El partit de les conviccions fèrries que la setmana passada deia que no faria res per un titular favorable, es treu de la màniga un pla –que evidentment la setmana passada ja estava preparat– per neutralitzar crítiques insistents. Naturalment, han articulat un discurs perquè sembli que la pensada és una evolució lògica del pensament ecologista: la llum que calgui, "ben direccionada", amb el mínim consum energètic i sense buscar una "ciutat d'aparador". I figura que en aquest discurs hi cap la il·luminació diària dels edificis monumentals, que ara resultarà que és imprescindible i de baix consum. Només ens queda esperar que no ens posin a pedalar davant de la Pedrera per poder tenir-la ecològicament encesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.