Articles

El català, llengua jove

D'AVUI.cat

L’AVUI.cat ofereix, des d’aquest dilluns i setmanalment, la sèrie de vídeos Els confins de la llengua, un recorregut per diferents punts del domini lingüístic del català per copsar l’estat de salut de la llengua fora del Principat de Catalunya.

Un cop trepitjat el territori, la impressió és positiva.
El català sobreviu en aquest imaginari que anomenem Països Catalans i ho fa per sobre de les polítiques, històriques i actuals, que han intentat acabar amb la llengua, i el més important, ho fa de la mà de gent jove compromesa amb el futur de la llengua.

Així, a diferència d’altres treballs
que busquen la genuïnitat dialectal a partir d’informants d’edat, d’avis que recorden velles cançons i tradicions obsoletes, el treball que oferim a l’AVUI.cat se centra en les possibilitats de futur d’una llengua que, certament, no viu el seu millor moment possible. Però el que sí que és ben cert és que, encara que en clara minoria, hi ha joves arreu de tot aquest territori que treballen per garantir el seu futur.

Més enllà d’objectius polítics de dubtosa realització,
l’ideal dels Països Catalans passa per constatar que el català és la llengua que agermana i identifica aquests territoris, malgrat les seves identitats i denominacions. El català suma i es manté jove.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.