Opinió

Tombs ciclistes

Demà, dimarts 7 de setembre, la Vuelta travessarà la Costa Daurada des de Tarragona fins a Vilanova i la Geltrú. La capital del Garraf serà enguany per primera vegada final i sortida d'etapa en la 65a edició d'aquest esdeveniment esportiu. L'endemà, els corredors enfilaran cap a Andorra travessant el país des de la vora de la platja vilanovina fins al Pirineu. Malgrat que no s'hagi pogut comptar amb la presència del tricampió del Tour, Alberto Contador, sí que hi participen la plana major actual: Carlos Sastre, els germans Schleck, Denis Mentxov, Fabian Cancellara i companyia. El tomb ciclista a l'Estat espanyol continua sent un aparador internacional de primer nivell per als aficionats al ciclisme, la cita oficial que gairebé clausura la temporada. Aquesta competició donarà cobertura mediàtica internacional durant dues jornades a una ciutat que ha viscut aquest esport a peu de carretera al llarg de diverses generacions amb Iturat, Prieto i el malaurat campió del món en pista, l'encara recordat Isaac Gálvez.

Alguns altres també tindran present, de ben segur, la caiguda fatal de Manuel Sanroma en la Volta de 1999 (un cop ja eren al circuit urbà i a punt d'arribar a la meta), en la que el ciclista manxec va perdre la vida. Tristes efemèrides que han de deixar pas a tombs millors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.