Articles

El Barça de Guardiola fa història a Roma

D'AVUI.cat

Al futbol li agrada el futbol. A Messi li agrada el futbol, Ronaldo s'agrada ell. A Guardiola li agrada el futbol i a la intel·ligència li agrada Guardiola. Als bons jugadors els agrada el futbol, i al Barça li agraden els bons jugadors. Resultat final: triplet històric, brillant, merescut i viscut amb passió per milers de simpatitzants del Barça, i del futbol, arreu del món. Meravellosa lliçó del Barça durant una temporada sublim rubricada en una final de la màxima competitivitat, contra el rival més potent i, per tant, el millor rival possible, el que no deixa cap remota possibilitat de dubte, de condicional, de "sí, però...". El Barça ha guanyat perquè és el millor equip de futbol de l'actualitat i, per fortuna, per justícia i per coherència estètica, el seu bon joc ha estat premiat amb els màxims honors: els títols (per satisfacció dels resultadistes) i l'empremta perdurable del joc exhibit (per satisfacció de les videoteques de la història del futbol modern).

La final ha requerit intel·ligència. Guardiola ha plantejat una variant del Barça un pèl més cauta que l'habitual, endarrerint lleugerament la línia defensiva per desactivar els contraatacs letals de Rooney i Ronaldo. Aquesta modificació ha impedit que les línies de l'equip estiguessin tan juntes com de costum, i a la primera meitat a l'equip li ha costat triangular com de costum. Però la sortida de Ronaldo, explosiu i hipermotivat, ha estat contrarestada amb l'esplèndid gol d'Eto'o. Estadísticament, en aquell moment, al minut 9, el resultat no reflectia el que havia passat al camp, però sí tot el que estava a punt de passar. El Barça ha jugat el seu joc en moments puntuals, a estones, quan el Manchester afluixava, i en aquesta persistència en el seu segell d'identitat el Barça s'ha fet mereixedor del partit. El pal de Xavi a la segona part hauria tancat el partit, l'equip ha fet el que tot l'any l'ha caracteritzat: ser fidel al seu joc. I el premi ha estat un fantàstic gol de Messi (de cap!), a centrada de Xavi. Fins i tot en els detalls el partit ha estat una síntesi de la potència futbolística de l'equip, que en els últims minuts hauria pogut marcar el tercer.

Dos equips holandesos, un d'escocès i el Manchester United tenen el triplet en el seu historial. A partir d'avui, també un equip català: el Barça. "No hace falta decir nada más".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.