Articles

Cal linxar ningú?  Márquez, renovació!  Márquez, renovació!

Ziga-zaga

Sospito que no és popular defensar la renovació de Rafa Márquez justament avui, quan la majoria de culers l'han engegat, pel cap baix, a pastar fang a Michoacán per la cantada que li va costar al Barça un gol davant l'Osasuna. Però si algun dia és necessari defensar-la, és precisament avui, pel mateix que és necessari defensar els detinguts del cas Pretòria d'aquells que els linxen i els trinxen abans de ser jutjats. En el cas Márquez, un error, impropi i extraordinari, no pot pesar més que les raons per renovar-lo. I n'hi ha.

El que no hi ha són garanties
de la rehabilitació total de Milito i, per tant, el Barça té quatre centrals. Puyol és l'únic amb un perfil més físic i defensiu; els altres, amb un perfil més tècnic i ofensiu, són Márquez i els aprenents de Márquez. I dic aprenents, no perquè Piqué i Txigrinski no tinguin el talent i potencial del mexicà (si no més), sinó perquè el català té 23 anys, l'ucraïnès 22 i a tots dos els falta l'experiència, el recorregut i la mala llet que han conduït Márquez a guanyar dues de les tres Champions que té el Barça.

Seria un error renovar per 4 anys Márquez, perquè el futbol d'elit ja li està preparant l'homenatge de comiat i ni el Camp Nou és un spa, ni el Barça ha de regalar contractes de prejubilat. Però també seria un error no renovar-lo, perquè encara li queda almenys una temporada a gran nivell i la seva herència és un valor afegit per a la progressió de Piqué i Txigrinski i per al creixement de Muniesa i Fontàs, els juvenils, que no poden afrontar en quatre dies el repte i la pressió del primer equip. El més intel·ligent és aprofitar-ho.

Márquez, igual que Iniesta fins fa un o dos partits, arrossega els efectes d'una lesió important que l'ha tingut moltes setmanes aturat i li ha restat entrenament i partits. Encara no està en forma i això genera errors com el del Reyno de Navarra. Però, posats a ser políticament incorrectes, l'error de Márquez te molt en comú amb l'ocasió regalada per Messi uns minuts abans, amb Ibra sol esperant la passada i l'argentí fallant la vaselina: si no hagués existit l'error, el Barça hauria guanyat el partit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.