Articles

Grip nova a l’alça, aules mig buides

Diàleg

L’epidèmia de la grip nova avança a tota màquina. Les escoles estan mig buides per la facilitat de propagació que troba en la població jove de Catalunya. Per sort, l’avanç està controlat, tot i que segueix tenint l’abast brutal que s’esperava, ja que des de l’estiu s’especula amb la possibilitat que el constipat, la febre i les molèsties intestinals acabin afectant quasi la meitat de la població.

Els responsables de Salut han repetit la darrera setmana la crida a no confiar-se i, sobretot, que els grups de població de risc –dones embarassades, persones amb malalties cardiovasculars i respiratòries, i personal sanitari i docent– exerceixin el seu dret a vacunar-se des de dilluns mateix. El microbiòleg Tomàs Pumarola recorda avui en una entrevista al suplement Ciència que la vacuna s’ha assajat i preparat amb prou prevenció per confiar-hi. El gruix de baixes laborals d’aquesta setmana avalen la necessitat de vacunar-se d’alguns col·lectius, tot i que cal respectar els arguments dels qui consideren que l’alarma ha beneficiat les empreses farmacèutiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.