Articles

Adéu Espanya, primera passa

D'AVUI.cat

TV3 ha anat despistada des que va arribar aquella pràctica soviètica d’arrencar-ne el que Joan Ferran en diu la “crosta nacionalista”. Van acabar rebaixant-la a un to sense nord, aigualit, insípid que va desorientar l’audiència. Han sigut els anys que la televisió catalana s’ha vist superada per les cadenes privades espanyoles.

El que més destacava a TV3,
la força de marca, eren una modernitat progre que es desconnectava dels corrents del món globalitzat, una visió radical de la política internacional fora de tota centralitat i un sentit nacional paralitzat per les visions contraposades regnants a la cadena.

Per això és tan important el documental
Adéu Espanya? dirigit per Dolors Genovès, que TV3 va emetre dijous amb un gran èxit d’audiència. Que un programa de tant gruix polític fos seguit per 733.000 espectadors (23,9 punts de quota) és per analitzar.

Amb l’
Adéu Espanya? la televisió catalana ha començat a retrobar la seva funció com a referent nacional del país. Ha començat a fracassar la depuració política de la denominada “crosta nacionalista” ideada per alguns dirigents del PSC. Ja es veurà en els pròxims mesos si hi ha més obertura d’horitzons a la televisió catalana. No m’estranya gens que Joan Ferran s’hagi posat en alerta. TV3 va fer dijous una primera gran passa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.