Articles

La morositat del crèdit baixa al juny per primer cop en dos anys

Se situa en el 4,488 i es manté en els nivells del 1996

La morositat dels crèdits concedits pels bancs, caixes i cooperatives que operen a l'Estat, a empreses i particulars s'ha situat en el 4,488% al juny, fet que suposa el primer descens de la taxa des del juliol del 2007.

Segons les dades publicades aquest dimarts pel Banc d'Espanya, encara que la morositat segueix a nivells del 1996, per primer cop en gairebé dos anys ha tingut un lleuger descens, ja que al maig va registrar el 4,563%.

En qualsevol cas, en termes interanuals, el "salt" d'aquest indicador segueix sent molt "gran", ja que la taxa de juny triplica el percentatge de crèdits morosos de l'1,608 per cent que el sistema suportava el juny del 2008.

El volum de crèdits en general va augmentar el juny en comparació amb el maig d'aquest any mentre que el volum de morosos va disminuir. De fet, la disminució de la morositat només es va registrar en les caixes d'estalvi i en les cooperatives de crèdit, ja que en el bancs va augmentar. Tot i això, l'augment de morositat dels bancs va ser inferior a les disminucions de caixes i cooperatives de crèdit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.