Articles

Pròxima bugada: les caixes

Desclot

La crisi financera internacional i la crisi econòmica domèstica han afectat un dels pilars del nostre sistema bancari: les caixes d’estalvis. N’hi ha que es veuran abocades a la fusió per afrontar els problemes que tenen i per aconseguir la capitalització que necessiten. Com sol passar, aquest episodi es pot resoldre en un nou retrocés. El govern de l’Estat i les forces del Movimiento Nacional poden aprofitar la necessitat per fer un pas més en la Loapa silenciosa que trau el cap, quan pot, des del 23-F. El PP va acceptar traspassar les competències d’Educació i de Sanitat a totes les “autonomies”.

A canvi, volia tancar el procés de “descentralització”
i recuperar competències que considera bàsiques per “enfortir” l’Estat. El PSOE no l’ha desmentit amb els fets. Una d’aquestes competències és el control financer absolut. Per arrodonir-lo, a més de supervisar els bancs, l’Estat ha de dominar les caixes d’estalvis, institucions territorials que ara depenen de la normativa dita autonòmica. Veus i plomes involucionistes han començar a tocar la gralla i a exigir recuperar-ne el control “per millorar la implantació territorial d’aquestes entitats i la competitivitat del sistema”. Aquests senyors envesteixen contra la resistència dels “reyezuelos de taifa”. Vigilem els llençols, que fan bugada!


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.