Articles

EDITORIAL: Responsables i transparents per la grip

Que es fes públic ahir al vespre que a Catalunya hi ha sis casos de contagi de la grip porcina és la constatació que pocs dies després que es conegués l’existència d’aquest virus a Mèxic, ja el tenim a casa nostra. No és motiu d’alarma, ja que tan sols dues de les persones infectades estan hospitalitzades. La resta són a casa, sota tractament i vigilància mèdica. Les autoritats sanitàries i polítiques estan portant la situació amb destresa. Govern i mitjans de comunicació estem fent un exercici de responsabilitat en informar al detall, però no caure en l’alarmisme. Aquest és el camí correcte d’actuació, malgrat que els termes pandèmia o grip porcina facin venir esgarrifances.

Les primeres fases de la propagació d’un virus com el que ens ocupa són sempre confuses.

No sabem com es pot contenir, ni quines mutacions pot fer. El virus podria tornar-se més virulent o, com en el cas de la grip aviària, pot tenir un nivell de mortalitat més alt, al voltant del 40%. No és el cas actual. Parlar de pandèmia no vol dir ni gravetat ni mortalitat. L’únic que hi ha és un risc de contagi a escala planetària. Les noves formes de viatjar amb més rapidesa i arreu del món fan que més sovint que mai estiguem exposats a convertir una infecció en una por d’abast internacional.

A les autoritats sanitàries i polítiques els hem de demanar, en aquests moments, la màxima transparència. La dosificació de la informació pot portar a la desconfiança i, avui, el que més convé és que la població entengui i cregui el que diuen tant la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, com la consellera de Salut, Marina Geli. L’Hospital Clínic i tots els altres centres sanitaris que fan front a la demanda d’informació i
preguntes de la població, estan fent en aquests moments una tasca exemplar. Encara que amb recursos escassos, estan atenent tothom.

Responsabilitat, informació transparent
i el tractament més ràpid possible són les respostes necessàries davant la crisi de la grip porcina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.