Articles

Adjudicat al millor postor

D'AVUI.cat

La Diputació de Lleida ha adquirit en subhasta pública un retaule gòtic del segle XVI provinent de la parròquia de Benavarri, a la Franja de Ponent. La intenció de la Diputació és cedir-lo al Museu de Lleida, el mateix que actualment manté al seu catàleg tota una sèrie d'obres d'art sacre que han estat reclamades per la diòcesi de Barbastre-Montsó, diòcesi a la qual pertany Benavarri.

L'adquisició de l'obra en subhasta ha estat relativament senzilla per a la Diputació de Lleida, ja que no hi ha hagut cap representant aragonès, ni de la diòcesi que reclama unes obres, ni del govern ni de cap de les institucions polítiques i culturals que els fan costat, que hagi mostrat el més mínim interès a licitar per l'obra.

En un moment en que la polèmica pels béns reclamats –béns que van ser adquirits legalment en el seu moment– continua vigent, sobta que de la part aragonesa ningú hagi fet cap gest per impedir que els catalans cometessin aquesta nova espoliació. Ni tant sols la pirotècnia blaveragonesa de la plataforma No Hablamos Catalán ha mogut un dit, i això que han convocat una manifestació a Saragossa sota el doble i intoxicador lema: "No a la imposición del catalán en Aragón - Por la devolución de los bienes de arte sacro". Embolica que fa fort!

Amb aquesta adquisició ja ha quedat prou demostrat qui té interès per la conservació de l'art i qui només en vol treure rèdits polítics o religiosos. Ara només cal esperar que no els agafi per incloure aquest retaule a la llista de béns reclamats, perquè els hauria de caure la cara de vergonya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.