Articles

Messi, letal per activa i per passiva

D'AVUI.cat

En general, un empat a fora de casa és un bon resultat, especialment si al minut 44 de la primera meitat perds 2 a 0. En el cas de l'equip de Guardiola també és un bon resultat, però clarament injust: el Barça mereixia guanyar per joc, per constància, per qualitat i per insistència. Però va cometre dos errors defensius i l'equip rival va fer dos gols amb només dues rematades a porta.

De les lectures del partit, cadascú que en tregui la seva, però confiem que Guardiola prengui nota de les febleses defensives de l'equip. No són especialment greus quan tens una davantera tan letal com la que formen Eto'o, Messi, Alves i Henry, però poden ser molt greus en competicions d'eliminatòria com la Champions i la Copa del Rei.

L'entrada de Messi i Henry va revifar l'equip, és un fet. La presència de l'argentí va desajustar la defensa bètica i Eto'o ho va aprofitar. Messi és letal per activa i per passiva. Henry segueix donant bon rendiment com a extrem esquerre, tot i no ser-ho, i és just elogiar-ho, però de cara al futur un Barça superlatiu requerirà per a la posició que ocupa el francès un perfil més específic. L'absència inicial dels dos va debilitar l'atac blaugrana: Iniesta va fer un recital com a interior esquerre, però l'absència de Messi a la dreta va impedir treure més profit d'Alves.

Al final, empat amb regust de victòria, una segona part d'equip guanyador, algun error a corregir que Guardiola segur que va anotar, i la sensació que el joc de l'equip, mesurat en punts, està a una distància molt superior de la que reflecteix la classificació de la Lliga.