Articles

Escalfar la Diada

D'AVUI.cat

Falten pocs dies per la celebració de la Diada Nacional i, un cop més, aquells grups polítics que no se senten còmodes amb la celebració tornen a esmerçar els seus esforços en crear tanta animadversió com els sigui possible. Aquí tenim altra vegada l'Alberto Fernàndez Díaz que, potser molest perquè l'Albert Rivera li ha pres la seva reivindicació de passar la festa nacional a la Diada de Sant Jordi, ara s'ha tret de la màniga una nova petició, que algú retiri l'estelada que cada any oneja al capdamunt del monument a Rafael Casanova, entenent que aquesta bandera no pot "presidir" les ofrenes florals que allí s'hi celebren perquè es tracta d'actes "institucionals".

El Partit Popular sempre s'ha sentit incòmode amb un acte al qual, com a partit, no té la més mínima obligació d'anar-hi. Si de cas, institucionals seran la presència dels representants del Govern i del Parlament, no pas la que puguin fer els polítics d'un o altre color. A més, considerar que l'estelada presideix l'acte dependrà de la sensibilitat de cadascú, en tant que a aquesta bandera no se li rendeixen honors, cosa que si es fa a l'acte del Parc de la Ciutadella amb la senyera.

Per la seva banda, els de Ciutadans proposen una lliçó d'història per explicar, diuen, la veritat de l'11 de setembre. Estaria bé que se centressin en les conseqüències d'aquella guerra enlloc de fer veure que només va ser un enfrontament entre reis i, posats a demanar, que li expliquin al Fernández Díaz que Catalunya, institucionalment, va prendre part en aquella guerra, la va perdre i en va patir les conseqüències. Si no vol aprofitar la Diada per fer reivindicacions nacionals almenys que faci un exercici de memòria històrica, que no li farà gens de mal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.