Articles

L'hora del militant

D'Avui.cat

Avui podeu veure l'últim capítol de la sèrie En el míting equivocat, protagonitzada per cinc militants de base veterans. El que veieu és una versió editada, necessàriament reduïda, del debat intens que han mantingut durant una hora a la seu de l'AVUI. Tots cinc han complert el seu compromís d'acudir a la trobada, malgrat el daltabaix d'ERC i d'ICV i la sensació del PP d'haver-se quedat a mig camí.

Tot i els moments de discrepància recollits pel vídeo, els cinc convidats s'han tractat amb absoluta cordialitat i s'han escoltat els uns als altres. Al final, fora de càmera, han agraït l'oportunitat que se'ls ha donat durant aquesta campanya: la de fer sentir la veu de militant de base, sempre en un segon terme, si és que existeix aquest segon terme.

Ara vénen dies en què almenys un d'aquests partits, ERC, haurà d'escoltar aquesta veu. Sovint se sent dir a dirigents d'altres partits que el problema d'ERC és l'assemblearisme. Els molesta tant com als mateixos dirigents republicans, que han intentat modificar els estatuts de la seva formació i no se n'han sortit. Els molesta a tots perquè aquesta veu latent del militant, que es pot alçar en qualsevol moment, és una nosa a l'hora de fer tractes als despatxos. Si en lloc d'intentar combatre el militant se l'escoltessin, potser els aniria millor. I si els altres partits es democratitzessin en el mateix sentit, potser ens aniria millor a tots.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.