Articles

Qui els necessita?

D'AVUI.cat

Els actuals eurodiputats del PSC, el PPC i CiU i la delegada de la Generalitat a la Unió Europea no aproven la manifestació que milers d'independentistes faran a Brussel·les el 7 de març. Com no podia ser d'altra manera, troben que fer 1.400 quilòmetres per reclamar el dret a l'autodeterminació és provincià.

Haurien esgrimit aquest argument en qualsevol moment perquè és el que pensen, però ara tenen un altre motiu per menystenir la protesta: les eleccions del 7 de juny. El sobiranisme ostensible dels candidats d'ERC i CiU ha rellançat els comicis europeus, habitualment negligits per una jornada de platja, i pot incentivar el vot menys desitjat per aquests eurodiputats que tant valoren les estades plàcides a Brussel·les, lluny de la convulsa política local del seu país. Això implica sobretot Raimon Obiols i Vidal-Quadras. I Ignasi Guardans, apartat de la competició pel seu partit, s'hi afegeix amb la ràbia que exhibeix des de fa setmanes contra Ramon Tremosa i que també esquitxa Oriol Junqueras.

Per si en teníem cap dubte, doncs, ja sabem què pensen sobre la campanya 10.000 a Brussel·les els eurodiputats dels partits majoritaris catalans. Ara bé: tenint en compte el que han aconseguit fins ara amb el seu estil florentí, qui necessita la seva benedicció?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.