Articles

Déu existeix fora del cervell?

Opinió

L’anunci, a partir del dia 14, dirà: “Probablement Déu no existeix. Deixa de preocupar-te i gaudeix de la vida”. La segona frase permet dues interpretacions. 1) És certa si considerem Déu un policia malhumorat i ens veiem nosaltres mateixos com a nens trapelles. 2) És falsa si veiem Déu com un senyor just que ens espera al Cel i ens premiarà.

L’assaig Dios está en el cerebro, de Matthew Alper, sosté la segona teoria. Segons Alper, en la seva evolució cap a l’autoconsciència, l’Homo sapiens va topar amb una angoixa insuportable: la por a la mort.

L’home és l’únic animal que és conscient que morirà. Per això, l’evolució va crear connexions neuronals que generen (dins del cervell) les creences en Déu i en la immortalitat. I, per tant, la pau espiritual.

Ara: existeix Déu fora del nostre cervell? Això no ho sap ningú. Però no hi ha dubte que Déu o els seus succedanis (el feng shui, l’espiritualitat light dels manuals d’autoajuda, el tai-txi o la Gaia dels ecologistes) ajuden molta gent a fer més passables la vida i la crisi.

Vaja: que Déu se non è vero è ben trovato.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.