Articles

Ningú no comprèn Jordi Hereu

Dos Negroni

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu va anunciar la candidatura de Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2022. Això va fer que cada polític digués el que tocava segons el personatge. Esquerra va criticar la manera com es va fer l’anunci (alguns membres del govern van saber-ho gràcies al programa del Cuní). Iniciativa va demanar uns Jocs sostenibles. Montilla va dir que aplaudia la magnífica iniciativa, i CiU, que hi donaria suport. 

Però, per desgràcia, no han trigat a sortir les veus crítiques
i poc il·lusionades –sempre n’hi ha, de derrotistes– que consideren que Barcelona no és una ciutat amb neu i que, per tant, la cosa es complica una mica. Home, tampoc no té mar Madrid i això no va ser impediment perquè presentés una candidatura a organitzar uns Jocs. I bé que el Ral·li París-Dakar no es fa ni tan sols al continent on hi ha el Senegal. Tot és qüestió de posar-hi bona voluntat. 

He sentit, aquests dies,
veus que es queixen de la gran despesa supèrflua que significarà condicionar els palaus de gel per practicar, per exemple, esports com el cúrling. No saben el que diuen. El cúrling és un esport magnífic que té molts seguidors a Catalunya. Suposa una oportunitat única de veure homes i dones escombrant per plaer.

Entenc els que diuen que uns Jocs Olímpics d’Hivern
s’han de celebrar en un lloc on hi nevi. Entenc els que es preocupen per saber quant costarà construir pistes de neu artificial i, sobretot, quant costaran les dietes del comitè de savis que hauran d’assessorar els constructors de les pistes de neu artificial. Però a tots ells els voldria dir que no han entès la profunda visió de futur que té l’alcalde Jordi Hereu. Els Jocs Olímpics s’han de celebrar l’any 2022. És evident, doncs, que ell ha tingut en compte el canvi climàtic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.