Articles

Com en els vells temps (quins nassos)

L’any 1976, durant la celebració dels Premis Octubre a València i enduts per l’eufòria del moment, els assistents van entonar Els segadors i La internacional. El governador civil de la ciutat va decidir escarmentar els organitzadors amb una multa de mig milió de pessetes, perquè entenguessin que l’administrador d’eufòries i depressions del moment era ell.

L’editor dels premis –l’imbatible, incansable i inetcètera Eliseu Climent– va recórrer en aquell moment a Antoni Tàpies, que va dibuixar un motiu al·legòric, el qual, convertit en serigrafia, va servir per recaptar la multa governativa. Ara han tornat els vells temps. Ahir la Generalitat Valenciana va decidir que en vint dies hauran de cessar les emissions de Televisió de Catalunya i ha imposat una multa de 300.000 euros a l’infractora Acció Cultural. 300.000 euros d’ara vés a saber quantes pessetes corrents eren el 1976. En tot cas, ben segur que moltes més que 500.000.

La Generalitat Valenciana és molt menys permissiva que el governador Oltra Moltó, que els temps s’han emportat amb molt bon criteri. En tot cas, aquesta castanya és excessiva per a Eliseu Climent i per a qui sigui. Acció Cultural pot recórrer al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià i aclamar-se també al cel, però això no anul·larà ni ajornarà l’execució de la sanció. Potser ha arribat el moment de tornar a serigrafiar un quadre de Tàpies o de fer una llista contributiva amb la gent digna de tota la vida, que perdran pes al compte corrent però guanyaran joventut. Quins nassos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.