Articles

Dones 10

JAM SESSION

A mitjans de gener, Nicolas Sarkozy i George Bush es van deixar caure per l'Aràbia Saudita per tancar suculents negocis de venda d'armes. En el teva-meva empresarial, els sopars i els parlaments múltiples que van celebrar, els ambaixadors d'occident no van trobar adient condicionar el negoci a una millora dels drets humans. Les relacions internacionals són complexes i un petit descuit pot engegar-ho tot a rodar.

Fins i tot el totpoderós Sarkozy va preferir deixar la Bruni a casa abans que passejar-la per aquelles exòtiques terres i reivindicar la igualtat home-dona i la lliure apetència sexual del president de la República, com tan bé sap fer al seu país natal. Precisament el tracte dispensat a la dona a aquell llunyà país se salta els més elementals drets humans. A part de les fuetades i condemnes a què es poden enfrontar pel fet de passejar amb un home que no sigui el seu marit, les saudites estan privades d'exercir lliurement la quotidianitat. Una de les prohibicions a què han de fer front és conduir.

A l'AVUI.CAT podeu veure el vídeo que un grup de dones han penjat a Youtube per protestar contra aquesta prohibició. Unes activistes que, com moltes d'altres van fer al nostre país fa anys, es juguen la pell per acabar amb la discriminació per raons de gènere. Precisament per la lluita que duen a terme aquestes dones, és insultant assabentar-se que a Granada, l'associació universitària Alfaguara, vinculada a l'Opus Dei, impulsa el curs Casa 10. Un curs que ensenya a les futures professionals a fer delicioses truites de patates o a planxar amb delicadesa. Mentre unes lluiten per superar un règim de l'Edat Mitjana, d'altres, al sud espanyol, frisen per servir el mascle amb diligència. Quin país, Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.