Articles

TDT: fracàs rere fracàs

D'AVUI.cat

Joan Majó és i ho ha estat tot en el món de la comunicació, des de director general de la CCRTV fins a president de l’Associació per a l’Impuls i Desenvolupament de la TDT a Espanya (Impulsa), passant per molts altres càrrecs.

Ara, Majó ha encès l’enèsima alarma en el tortuós camí de la TDT
en alertar sobre el nombre desproporcionat de llicències atorgades, que han d’incidir negativament en la qualitat dels continguts. No cal ser un expert com Joan Majó per adonar-se que produir televisió té un cost molt elevat (si ho vols fer amb una qualitat mínima que eviti que els espectadors se sentin insultats) i que els ingressos potencials per publicitat són més limitats com més reduït sigui l’àmbit de difusió dels canals. Si, a sobre, fiquem molts canals a cada múltiplex (zona de difusió), el pastís es converteix en molles. I amb xavalla no es fa televisió.

La gràcia d’aquest despropòsit
és que ja fa anys que observem la deriva dels propietaris de llicències, però ningú no ha pitjat els frens. Preparin-se per a l’eclosió d’un munt de canals escombraria fets sense ni un gram de professionalitat i, en alguns casos, per personal explotat sense miraments. La selecció natural, implacable, farà la seva feina amb celeritat i, altra vegada, l’haurem parida morta. No serà la primera. ¿O ja no recorden catàstrofes com la de Quiero TV?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.