Articles

Zapatero no va de 'farol'

D'Avui.cat

Hauran de passar uns dies per saber si la crida de Joan Saura a “deixar de parlar del passat” i obrir una nova etapa amb Zapatero ha sigut un impuls retòric del president de la Generalitat en funcions o significa un replantejament de la posició del govern català. Des del famós advertiment de Montilla al president espanyol, al qual va fer saber que no se l’estima tant com a Catalunya, el tripartit ha anat endurint el seu discurs mentre veia que Madrid no es movia ni un mil·límetre. El president català ha arribat a parlar d’assolir la “victòria”.

Les apostes de la partida de pòquer en què s’ha convertit la negociació han anat pujant, i cada vegada és més important saber qui va de farol i qui, en canvi, està segur de les seves cartes. Ahir Zapatero es va comportar com si tingués una escala de color i tot fa pensar que no farà ni un pas enrere si la partida continua en les mateixes condicions. No viu “fora de la realitat”, com diu Joan Herrera: sap que cap dels jugadors amb qui s’enfronta no està disposat a estripar les cartes i aixecar-se de la taula. Potser per això Saura ja ensenya tímidament la bandera blanca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.