Articles

Un altre sobreesforç

D'AVUI.cat

La collita és escassa i la majoria de pel·lícules produïdes a Catalunya són en llengua no catalana –quasi totes en castellà i alguna en anglès–, cosa que no és signe de cosmopolitisme sinó una prova més de les dificultats amb què topa el català. El més fàcil seria deixar-ho estar: l'Acadèmia del Cinema Català i els premis Gaudí seran un patiment. Una indústria cara com el cinema en un país petit com Catalunya ho té difícil, i s'hi afegeix que aquesta indústria s'entesta en la suposada necessitat de produir en castellà per raons comercials.

Tenint en compte que la pel·lícula més exitosa que es pugui fer a Catalunya com a molt es vendrà pel món com a cinema independent, amb un públic acostumat a films coreans i iranians, no em dóna la gana de creure'm aquesta suposada necessitat. I malgrat que el que jo cregui no compta, col·lectivament queda una possibilitat: el sobreesforç. Podem decidir que deixem morir la llengua, no s'acabaria el món i sí que se'ns acabarien els problemes. Però si decidim el contrari caldran sobreesforços, com el que faran els membres de l'Acadèmia del Cinema.      



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.