Opinió

L'efecte mirall

Aquests dies és actualitat al sud del Llobregat la inauguració del nou hospital de Sant Joan, una instal·lació gran i maca com no estem acostumats a Reus on, per garrepes, la majoria de coses les fem barates i petites. Aquest cop no; l'hospital és com cal i més. D'aquí que les comparacions i les enveges hagin sortit en un tres i no res. A Tarragona ara es posa el crit al cel per com està el Joan XXIII, s'exigeix un nou hospital o es diu que cal crear un consorci que faci la competència a la gegantina empresa de l'hospital de Reus, Sagessa, avui la primera en nombre de treballadors de la demarcació. En definitiva, s'ha produït aquell efecte mirall que fa que si Tarragona té una fira nova, Reus també la vulgui i la faci; que si Reus té el centre comercial Metrovacesa és perquè Tarragona té El Corte Inglés; que si es fan parcs tecnològics o facultats de la Rovira i Virgili, s'han de fer repartides entre les dues ciutats. Aquesta competència, tan detestable pels que vénen de fora a parlar-nos de col·laboració metropolitana, té el vessant positiu de la lluita per prosperar, per no ser menys que l'altre.

En el cas de l'hospital, però, hi ha una important diferència: mentre que a Reus, sempre anant per lliure, l'Ajuntament paga la meitat de l'obra de la seva butxaca, a Tarragona, també com sempre, esperen que els diners els vinguin tots de fora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.