de set en set

La por de l'H1N1

L'anterior histèria gripal, la del pollastre, que havia de matar mitja humanitat, s'ha acabat amb només 221 morts arreu del món des de l'any 2005

A Obama l'havien de pelar durant les primàries, i com que el pronòstic va fallar, van refer-lo dient que li fotrien un tret en les presidencials o en la presa de possessió. Continua viu, però els anunciadors de desgràcies no es rendeixen, i ara estarien encantats que morís per la grip porcina que li hauria encomanat un mexicà que el va saludar i va dinyar-la. L'observació atenta dels eventuals mocs del president dels Estats Units formarà part de l'ampli desplegament que ens espera per anar aportant cada dia dades que assenyalin l'augment de les possibilitats que es produeixi una mortaldat mundial a causa d'un virus H1N1.

No negaré pas que pugui passar una cosa semblant a la dels anys 1918 i 1919, quan més de 50 milions de persones van morir arreu del món per un H1N1, el de la grip espanyola, però el risc que hi ha no és proporcional a l'alarma que s'està escampant. No cal anar gaire enrere en el temps per recordar l'anterior histèria gripal, que també va començar quan l'Organització Mundial de la Salut va dir que podia generar-se una pandèmia. Va ser amb l'H5N1, el virus de la grip del pollastre, que també havia de matar mitja humanitat i que feia trucar a la funerària per guardar lloc quan es trobava un cadàver d'ànec en un marge: segons els números de l'OMS, entre el 2005 i ara, a tot el món han mort per aquesta malaltia 221 persones, una fotesa si es té en compte que a l'Estat espanyol moren de grip normal 70 persones cada any.

Em direu que si la grip dels pollastres asiàtics no va ser més desastrosa va ser gràcies que es van prendre mesures. Perfecte: com que ara se'n prenen contra la dels porcs mexicans, a què treu cap tant d'esverament?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.