Conversa contra el cara a cara
Mentre els mitjans i els partits convertim en notícia la negociació de despatxos per un cara a cara que difícilment es farà, com tampoc no es va fer el duel televisiu quatre anys enrere, els internautes han decidit desmarcar-se amb una iniciativa brillant. Aliens a l'endogàmia de polítics i periodistes, els superusuaris d'internet han muntat per dilluns la primera twittervista del món amb els candidats –amb els sis– a les eleccions al Parlament.
La iniciativa de l'associació Stic.cat, promotora dels premis Blocs Catalunya, farà possible que els ciutadans preguntin directament al candidat que vulguin amb missatges de mòbil o de web de com a màxim 140 caràcters. Entre les 7 i les 8 del vespre de dilluns, els presidenciables, des de les seus dels partits, respondran als internautes.
Contacte directe, espontaneïtat i frescor. Tot al contrari que aquest culebró entre els dos partits que es discuteixen pel format dels cara a cara i, fins i tot, per la llengua.
A Twitter la gent preguntarà el que vulgui en la llengua que vulgui, a partir del portal creat per a tal ocasió a www.twitteristic.cat. Seria interessant que aquella tarda obrissin les seus dels partits perquè els mitjans puguin comprovar qui respon. Si ho fa el candidat o algú per boca seva. La twittervista i la polèmica pel cara a cara demostra el divorci entre una societat que fa xarxa i uns aparells i mitjans amb xip antic.