Articles

Platja de Madrid

On té la seu la Real Federación Española de Vela? Rumiïn una mica, a veure si ho encerten. A Barcelona? A Palma? A València? A Palamós? Fred, fred. Pel títol de l'article i perquè estem fets a tot, han endevinat de seguida que la Federació de Vela és a Madrid. Tot un símbol del centralisme castís.

Sentim a dir que Espanya és el país del món que té més quilòmetres de tren d'alta velocitat sense que cap autoritat puntualitzi que Madrid té a la seva disposició tots els 2.500 quilòmetres d'AVE. Per anar a tot tren de Barcelona a València o al País Basc haurem d'esperar la setmana dels tres dijous.

La voluntat de desactivar el poder esportiu català triomfa de mica en mica. S'ha aconseguit que siguin d'altres territoris els presidents de federacions emblemàtiques i fortament arrelades a casa nostra, com el tennis o la natació. Però ara no parlem d'esport, sinó d'inversions de l'estat, aquesta cosa misteriosa que a Catalunya no s'acosta mai a la mitjana, ni tan sols quan es preparaven els Jocs Olímpics. L'última estisorada de Foment confirma que estem condemnats a pidolar. El cafè per a tothom és això, que a uns els serveixin el cafè abans i a uns altres, més tard i aigualit.

Madrid no en té prou amb la faraònica T-4 de Barajas que li ha regalat el finançament públic, ço és, vostès i jo. No pararà fins que la Federació de Vela faci regates a Madrid mateix. De moment ja s'anuncia que estan fent una platja de 270 metres al Manzanares. La fondària de l'aigua només serà de 3 centímetres, però es comença amb dos dits d'aigua per fer-hi suca-mulla i s'acaba portant-hi el mar.

Els 2,6 milions d'euros de la platja artificial no són res, però la broma s'inscriu en una altra operació –faraònica, és clar– d'arranjament del parc del Manzanares que costa 66 milions. Directament o indirectament, també ho finançarem vostès i jo. Com que a mi m'han ensinistrat per dir amén Jesús a tot, estic disposat a col·laborar perquè a la més rumbosa de les capitals no li falti de res, ni platja ni port de mar ni pesca submarina. Però, si em deixen triar, en lloc de rascar-me la butxaca, hi contribuiré amb un granet de sorra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.