Opinió

L'APUNT

Un mestratge a seguir

“Aquest poble no pot ni vol suportar ni un minut més de sentir-se subordinat o escarnit per cap altre. Les persones que el formem no podem ni volem sentir-nos ni un minut més inferiors a cap altra persona. La llengua pròpia del país i de moltíssimes d'aquestes persones, una llengua antiga i potent que ha traduït tota la millor literatura mundial i ha contribuït notablement a engrandir aquesta literatura, no pot ni vol sentir-se ni un minut més una llengua degradada, subordinada políticament, incansablement i de mil maneres atacada pels poders mediàtics, visceralment rebutjada pels altres pobles d'Espanya. Aquesta llengua no pot ni vol sentir-se ni un minut més inferior a cap altra”.

La mort de Joan Solà deixa un gran buit a Catalunya. Des del punt de vista científic i intel·lectual. Però també en el vessant del compromís de país. Solà va donar moltes classes magistrals. M'he permès la llibertat de reproduir el darrer paràgraf de la lliçó que va donar als nostres diputats i diputades. No hi afegiré res més que retre al científic i a la persona l'humil però sentit homenatge d'algú que es guanya la vida amb aquesta llengua maltractada. Veurem si els nostres pròxims representants l'honoren seguint el mestratge que va mostrar en aquella històrica compareixença al Parlament fa més d'un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.