Articles

Parlament 2.0

Ernest Benach va prendre dimarts una decisió molt honorable. Després d'anys a la primera línia política, ha decidit deixar pas a una nova generació. En un país en què els ciutadans critiquen els polítics perquè s'aferren al càrrec, la renúncia a l'escó del fins ara president del Parlament de Catalunya és un gest no menor. També és significatiu que ho anunciés a través del seu bloc, una eina que Benach ha fet servir els últims anys per difondre l'activitat institucional i política. Un altre polític ho hauria filtrat a algun mitjà de comunicació, com també hauria abandonat l'activitat a les xarxes socials la mateixa nit electoral. Benach, en canvi, ha demostrat coherència en l'aposta 2.0 fins a l'última de les seves decisions polítiques.

Una manera de procedir que també l'honora, vist el reconeixement que les últimes hores li dispensen els internautes de tota tendència. Si hi ha una qüestió que genera coincidències a l'entorn de la figura pública de Benach és la seva presència activa i sincera en les noves plataformes de la política i el debat ciutadà, és a dir, blocs i xarxes com Twitter i Facebook. El seu mandat de set anys com a president del Parlament passarà a la història com el de la modernització i obertura de la cambra a la participació d'una societat que reclama ser escoltada i tinguda en compte. El Parlament 2.0 que ha impulsat és una de les fites sobre les quals existeix ampli consens. Allò que alguns criticaven de Benach a mode de caricatura, com la seva afició als artefactes tecnològics o l'ús intensiu d'eines digitals, ha acabat marcant el llegat que deixa com a president.

Avui el nostre és un dels Parlaments més ficats en política 2.0, envejat en altres països per l'alt nombre de diputats actius en la nova manera d'entendre la relació amb els ciutadans. La persona que rellevi Benach a la presidència tindrà el llistó molt alt en aquesta matèria. Com que molt probablement serà de la federació nacionalista, només haurà de fer una cosa: mirar com l'equip d'Artur Mas ha afrontat la campanya electoral a les xarxes socials per entendre la importància i el valor estratègic del 2.0.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.