Opinió

preguntes

JORDI BASTÉ

Madrid, cinc dies després

1.

NO ÉS
magnífic debatre si el partit de dilluns va ser el millor que heu vist mai de la història del Barça? La meva resposta és «sí». Sense discussió. No he vist mai tanta superioritat del Barça respecte al Real Madrid amb una lliçó de toc, d'organització, de defensa i d'atac tan impecable. A partir d'aquest podem parlar del 2 a 6 i del 0 a 5 al Bernabéu o d'aquella meravella del dream team que va ser aquell partit de Champions entre el Barça i el Dinamo de Kíev que va guanyar l'equip de Cruyff 4 a 1.

2.

CAP
dels aficionats que no eren dilluns al Camp Nou, no va observar la catarsi del públic en la segona part quan, en un fet mai vist a Can Barça, mentre el Barça tocava i tocava i marejava i marejava el Madrid, es va aixecar dels seus seients i van començar a ovacionar l'exhibició de control dels de Pep Guardiola?

3.

QUAN
trigarà el pròxim govern de la Generalitat a atorgar la Creu de Sant Jordi a Pep Guardiola pel que ha donat a la història del barcelonisme i per haver alterat l'ànim de moltíssims catalans a través de fer de la seva feina amb una exhibició de recursos, un màster en direcció d'empreses i una demostració de valors, a banda d'haver submergit el club en una dinàmica guanyadora mai vista? No és cap barbaritat ni és cap broma.

4.

NO
veieu que el victimisme ha agafat el TAV? No us recorda fa molts anys quan el Barça no guanyava res, que s'havia de mirar de reüll els arbitratges, que s'havia d'animar el soci amb fitxatges impossibles d'hivern, que s'atacava el jugador de l'altre club perquè, per exemple, es gratava l'entrecuix davant de tothom?

5.

SOBRE
el tema de les provocacions (hipotètiques) de Gerard Piqué, a què és deguda aquesta espècie de cacera cap al magnífic defensa del Barça? Per aixecar la mà i fer un cinc? I quan José Mourinho va mostrar tres dits al camp del Milan fa un mes en la Champions? I quan Raúl feia callar el Camp Nou? Ens estem tornant tots bojos o perdem la memòria?

6.

PER QUÈ
la directiva ja triga a convidar Manuel Preciado a la llotja del Camp Nou, a declarar-lo fill predilecte o a donar-li un carnet de soci del Barça? No veieu la campanya barcelonista que està fent d'una manera impecable el tècnic de l'Sporting? No és al·lucinant la frase que va dir abans-d'ahir: «Va haver-hi una portada en el Marca molt maca en què deia que volia que guanyés el Barça. Ho van posar sense que jo hagués dit res. Ara sí que ho dic.» Bravo.

7.

JA QUE
parlem d'invitacions, sabeu que la junta del Barça ha convidat a la llotja a un partit José María García, segons va explicar el mateix periodista ahir a RAC1? García ja va ser convidat fa unes setmanes, però una intervenció quirúrgica per culpa d'una hèrnia discal va impossibilitar que hi anés.

8.

ÉS
un cop definitiu que dimarts, l'endemà del partidàs del Barça, la portada a tota castanya del diari francès L'Équipe fos Xavi Hernández celebrant el primer gol? Algú dubta ara que Xavi serà el guanyador d'aquest any de la Pilota d'Or?

9.

SABÍEU
que gent present a la llotja del Camp Nou es va quedar mirant la reacció de Florentino Pérez quan va acabar el partit? Va saludar educadament tothom que se li acostava, però es va quedar força estona a soles amb Jorge Valdano en una cantonada de la barra gairebé sense parlar-se.

10.

ÉS
normal que una federació d'un país que està a les portes d'un pla de rescat econòmic com és Portugal es presenti, amb les despeses que d'entrada suposa, com a candidata d'un mundial de futbol? És possible que Ángel Villar deixi de fer el ridícul cada cop que ha de fer un discurs o un parlament públic?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.