Opinió

DE SET EN SET

Obra social

Les caixes diuen que són molt diferents dels bancs perquè no reparteixen guanys entre els socis capitalistes i, pel contrari, destinen part dels beneficis al dividend social, que algun ingenu podria pensar que vol dir activitats per ajudar els menys afortunats de la societat. L'Obra Social de Catalunya Caixa, per exemple, va anunciar ahir que ha posat en marxa, en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, un mòdul sobre menjar, que ho és tot menys una eina per aconseguir menjar barat per als que no tenen possibles: es tracta d'un curs dissenyat amb Ferran Adrià i titulat Feeding Thought dins el màster d'estètica i teoria de l'art contemporani Pensar l'art d'avui / Gramàtiques de l'art contemporani, que costa 3.500 euros, s'imparteix un 90% en castellà i un 10% en anglès i que té com a objectiu “l'atenció a la formació cartogràfica dels debats actuals i el coneixement del seu passat més immediat, a més de l'atenció a la formació específica en els temes més fonamentals de l'estètica i la teoria de l'art actual”. Se'm fa la boca aigua en saber que el mòdul –en el qual, a més d'Adrià, intervindran Hannah Collins, Vicenç Todolí, Yves Michaud, Miquel Molins, Anna Maria Guasch, Josep Perelló, Joan Minguet, Josep Maria Pinto, Alexander García Düttmann, Christoph Menke i crítics gastronòmics i d'art– tractarà la incidència de la cuina d'avantguarda en l'art contemporani i en la seva teorització, amb l'objectiu de donar continuïtat teòrica al panorama artístic obert per a la inclusió, el 2007, del restaurant El Bulli a l'esdeveniment d'art contemporani Documenta XII. El curs s'impartirà a La Pedrera coincidint no amb repartiment de menjar als que no el poden comprar sinó amb l'exposició L'art de menjar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.