Articles

La contra

Massa bons desitjos

Aquest Cap d'Any s'enviaran 18 milions de missatges de telèfon mòbil i ja hi ha empreses que s'ofereixen per programar-los per evitar el col·lapse

Segons després de les dotze campanades i encara mig ennuegats amb els grans de raïm, ens agafa una fal·lera estranya per començar a enviar missatges de mòbil a familiars, amics i saludats per desitjar un bon any. Fins aquí tot correcte, però resulta que la terminal només sap respondre que l'sms no es pot enviar. I és que la xarxa és la que és i dóna per al que dóna.

La previsió és brutal: 18 milions de missatges de telèfon mòbil per Cap d'Any i el 80% es concentren entre les 11 de la nit i la 1 de la matinada. Entre Nadal i Cap d'Any, les xifres es disparen fins als 40 milions de missatges, segons dades dels operadors i la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions.

Per tant, paciència i anar-ho intentant. O bé recórrer als enginyosos que viuen d'aquest negoci. L'empresa Lleida.Net, una de les primeres del món especialitzada en missatgeria massiva, ofereix l'opció de programar amb antelació l'enviament i que aquest es faci efectiu a l'hora que vulguis, fins i tot a les 23.59 hores. L'avantatge d'aquesta empresa tecnològica lleidatana és que no utilitza les xarxes convencionals ni les antenes de mòbil que hi ha repartides per tots els terrats de les ciutats. Tenen fil directe amb les centrals de les operadores i fan una bona drecera, sense col·lapses. De fet, ja tenen un 20% més d'encàrrecs que l'any passat.

Fa set anys que ofereixen aquest servei –a un preu força modest, uns 9 cèntims–, que s'afegeix a altres innovacions, com els sms certificats i amb validesa legal, els missatges per tornar a finançar crèdits per vehicles o el fet de ser els primers de l'Estat amb acords per al trànsit de sms amb la Xina.

I és que la missatgeria mòbil s'ha disparat i les tradicionals felicitacions nadalenques s'han reduït de forma dràstica per culpa, o gràcies, a les noves tecnologies.

Fins ara tots ens felicitàvem per correu electrònic, cada vegada més sofisticats i amb animació. Però, amb una velocitat brutal, aquest sistema també s'està veient relegat a un segon terme. Ara tot són missatges enviats per telèfon, que són més immediats, o desitjos, fotos i vídeos transmesos a internet mitjançant les xarxes socials, els grans protagonistes, per ara, del món virtual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.