Opinió

TAQUIGOL.

ÀLEX SANTOS

Un dia grandiós

a l'alça

Una volta de luxe. A punt d'acabar la primera volta de la lliga, el Barça ha tancat amb nou victòries totes les sortides que ha tingut. Sens dubte, de rècord, i més encara per la contundència amb què ha assolit els triomfs. Queda, però, les dues ensopegades de començament de campionat al Camp Nou, atribuïdes a un calendari de seleccions indigest. Amb una pretemporada com cal, potser el Barça hauria fet 19 de 19.


Ironies de la vida, ha volgut la casualitat que el dia en què el món del futbol anava a fer un reconeixement planetari del planter del Barça, l'entitat catalana enterrava un dels seus, precisament Àngel Pedraza, el primer producte de la factoria de la Masia. No ha estat possible mai tancar el cercle blaugrana, perquè sempre algun imprevist ha enterbolit una celebració o una festa. Mireu, si no, la gala de la FIFA, en què alguns dels convidats barcelonistes han rebutjat ser presents en aquesta acte de reafirmació culer davant els ulls de tot món, al·legant sempre les mateixa mediocritat i excuses de mal pagador. Una llàstima. Tant és, perquè les anècdotes i les respostes incontrolables no poden matisar el que va esdevenir un dels moments barcelonistes de més impacte en tota la història; que tres de les seves creacions (Xavi, Iniesta i Messi) estiguessin en el podi de finalistes en la gala del millor jugador del món per recollir el guardó de major reconeixement mundial a títol individual.

Al final va ser Messi el guanyador, i ens n'alegrem molt per poder dir que el vencedor ha estat un barcelonista dels grans, el millor sens dubte per a tothom, un jugador honest, inqüestionable i un model per a tots els nens, que desperta l'admiració per on trepitja.

Aquest premi conjunt per al Barça és d'una vàlua incalculable, i propicia una responsabilitat que potser no es pensava. La previsió de guanyar, és clar, no desapareixerà per molts premis que es donin o es neguin, però aquest triple premi recau a sobre del Barça com una llosa pesada i comporta una responsabilitat de primera magnitud.

A partir d'ara, si és que ja no s'estava produint, molts clubs voldran copiar el Barça, que esdevindrà una universitat per a moltes entitats. Ja ho ha estat en d'altres àmbits, com la gestió de l'entitat, ja que molts clubs s'han adreçat al Barça per saber com es fan les coses.

Aquest dia grandiós que va viure el Barça ahira Zuric serà, sens dubte, un punt d'inflexió del que espera a l'entitat barcelonista a partir d'ara i del que haurà de saber gestionar; ser el referent en majúscules per a tots els equips del món.


de baixada

Mou, l'impresentablE. Diumenge menyspreava la banqueta del Vila-real celebrant un gol que després va voler revestir de mentida, tot dient que ho feia amb el seu fill, i ahir va deixar penjada l'organització de la gala de la FIFA perquè va arribar tard amb l'avió i no va poder participar en la conferència de premsa. Un tipus com aquest que ja ni es presenta a les conferències oficial mereix el títol d'impresentable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.