Opinió

TAQUIGOL.

ÀLEX SANTOS

Actualitzant estadístiques

a l'alça

Desestabilitzar. Interessant reflexió de Xavi l'altre dia quan en una entrevista denunciava la constant desestabilització que pateix el Barça més que mai ara des de Madrid, on una tropa sense ànima ni llums només té un objectiu: calumniar el Barça i tot el que representa. No sé, però, si Xavi era conscient del mitjà al qual va concedir l'entrevista, potser un dels més impresentables de la capital. Volia enviar un missatge o desconeix el panorama?


No hi ha barrera que es resisteixi al Barça de Pep Guardiola. L'entrenador, després d'aquell 2009 inoblidable, va pensar que tot seria irrepetible, i tot just començar la seva segona temporada va avisar que les comparacions serien odioses i que qualsevol relació que es volgués fer respecte a la temporada anterior sempre en sortiria perdent. En el començament d'aquesta no hi va haver cap avís previ, només un desig: «Us en devem una.»

Sota aquest titular pronunciat per Guardiola des del mig del Camp Nou, l'aconseguidor de somnis per al barcelonisme ha fet que el seu grup de jugadors aquest any més que un equip de futbol sembli un màquina de destrossar rivals, per satisfacció dels seus seguidors i gaudi, en general, de la comunitat futbolística.

En aquesta cursa de fons cap als títols, potser per repetir un nou triplet, el Barça camina amb una solidesa i decisió que ha trencat qualsevol esquema i creença respecte del que pot assolir aquest equip aquesta temporada.

Diumenge, contra el Màlaga, el Barça va tornar a reblar el clau, i no per una golejada que ja, fins i tot, sona òbvia, sinó contra les marques, contra els rècords, contra les fites que polvoritza al seu pas. Si el mític Barça de Michels encara posseïa la marca de 27 partits oficials seguits sense perdre, en la que va ser una temporada memorable (per l'obtenció de la lliga, pel 0-5 al Madrid i per posar fi a catorze anys sense guanyar aquest títol), els de Guardiola han tornat a revisar les estadístiques per posar-les al dia, aquest cop amb un Barça que ha encadenat 28 partits oficials sense perdre'n ni un de sol.

A més, si les recents temporades han situat els números barcelonistes com a referents per a tothom, arribats a aquesta mitja lliga, el Barça de Guardiola torna a actualitzar les estadístiques per deixar l'equip català com el que més gols ha marcat en una primera volta i com el que més punts ha assolit (52) mai.

Poder viure aquests instants i explicar-los no és poca cosa, ja que un exercici molt periodístic sempre han estat els números i les estadístiques, i molts cops escriure-hi era referir-se a episodis tan pretèrits que sovint a la redacció ja no hi quedava gent que recordés antigues fites, velles marques que, de ben segur, van entusiasmar.

Ara, aquest Barça permet que el seu present s'escrigui en lletres d'or, per cobrir uns números i uns títols que estan fent revisar la història pel que es refereix a les estadístiques. I així, en continuarem donant fe.


de baixada

Queixes. Sembla grotesc el que fa el Madrid amb l'assetjament arbitral. No ho sembla, ho és. La paròdia de veure un barcelonista queixant-se dels àrbitres arrencava per la nul·litat blaugrana d'aconseguir res al terreny de joc temps enrere. El Madrid, amb el potencial atacant que té, és una mofa de mal gust que s'excusi en els àrbitres. Millor que no hagués de jugar el temps afegit –al Barça l'hi impedeixen en cada partit– i menys problemes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.