Opinió

Viure i conviure

He seguit amb interès no exempt de preocupació tots els aldarulls, manifestacions, declaracions i pujades de tensió que ha viscut el poble de Salt en els darrers dies. En aquest complicat escenari, trobo que ha emergit amb llum pròpia l'alcaldessa Iolanda Pineda afrontant els problemes sense pors ni ambigüitats, dient les coses pel seu nom, amb criteri i sensatesa. La situació de Salt, amb un 40 per cent d'immigració, no és gens fàcil de gestionar i caldrien les dots del gran Harry Houdini per aconseguir que els seus trenta mil habitants puguin viure i conviure en pau.

Té tota la raó del món l'alcaldessa quan afirma que els responsables d'actes incívics, crema de contenidors i aldarulls en general, no poden quedar impunes i que els jutges potser actuarien d'una altra manera si visquessin al rovell de l'ou del conflicte i/o tinguessin uns altres instruments legals al seu abast. Salt, que ha estat i encara és model de convivència, d'empenta cultural i d'irradiació cívica, ha vist com molts dels seus habitants de tota la vida han marxat de la vila, cansats i avorrits de patir cultures alienes difícilment integrables. L'alcaldessa afronta un repte colossal com és liderar la duresa contra els que volen trencar la convivència, mantenint alhora l'equilibri necessari perquè a Salt s'hi pugui viure en pau i bé. Li caldrà suport i sort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.