Opinió

NOMS PROPIS

XAVI TORRES

Guardiola i el futur

1. Renovació

No en parlarem. Bé, només una mica. És el tema, però no el tocarem. Diu Guardiola que ara no toca. No hi estem d'acord: toca, i molt! És el tema prioritari del club perquè el Barça amb el Pep es visualitza d'una manera i sense ell... en fi, sense el Pep costa d'imaginar. Per tant, renovar l'entrenador del Barcelona és la feina número u d'aquesta directiva. Sabem que Rosell pensa com nosaltres, com Zubizarreta i com tots els barcelonistes i que ja el voldrien tenir renovat i també que Guardiola prefereix esperar. Abans de signar vol veure ben lligats tots els contractes dels seus col·laboradors. Un cop més, el Guardiola més generós, el que es preocupa per tothom, el que porta fins a les últimes conseqüències allò que tant promou: la paraula equip. Avui no toca.

2. Planter

Josep Guardiola no és el responsable del departament de futbol formatiu del club, però sí el fan número u del model que Johan Cruyff va portar al Barça l'any 1988 i que, entre altres coses, li va permetre a ell triomfar en el primer conjunt de l'entitat. La millora de tot plegat ens ha portat a conviure amb el millor equip de la història, el que fa el futbol més bonic i el que té més futbolistes de casa. Res és casualitat, així que cal perpetuar la idea. No fa gaire, Guardiola es va reunir amb els responsables i els entrenadors del futbol de base amb la intenció de recordar conceptes, aplicar mecanismes i posar-se a disposició de tots plegats. El futur no només és l'any que ve. El futur depèn, quan Guardiola deixi el primer equip, de fer-lo màxim responsable de la base i, al costat d'homes com ara Xavi i Puyol, referents indiscutibles (més, evidentment, els tècnics qualificats del club), millorar el model que ens ha portat fins on som. Si ha pogut amb el món professional... què no farà amb el planter?

3. Portes obertes

Per a la premsa cada vegada hi ha més entrenaments tancats. Per als tècnics de la base, cada dia són oberts. Normal? No us ho penseu! En la trobada, Guardiola va parlar del tema. Tito Vilanova, no fa gaires anys, com a entrenador d'un dels equips cadets de Can Barça, sumava experiència i informació parlant amb molta gent, veient sessions tècniques, vídeos... Un dia es va acostar a presenciar l'entrenament del primer equip. Es va asseure a la grada i va treure la seva llibreta. Conseqüència? Targeta vermella per a ell! Va ser expulsat de la grada! És clar que eren altres temps, que l'entrenador del primer equip sempre cridava i que era un moment en què no es respectava gaire la gent de casa. El Tito tampoc devia tenir ritme... Ara és al revés. Estan obligats a veure què fa Guardiola i companyia. El futur del Barça està en joc...

4. Albert Benaiges

Lamentablement se'n va un referent de pes (sense bromes!) del planter del Barça. Peça clau des de fa molts anys, l'Albert acabarà la temporada i marxarà als Emirats Àrabs per fer el que feia aquí..., però allà. Els diners i l'actual situació familiar i professional l'han fet acceptar ara ofertes abans rebutjades. És la vida. Res a dir. Tots el que l'hem tingut a prop el continuarem tenint a prop, encara que ell estigui lluny. Segurament estaran més fotuts els seus nens del Barça, tots els que han conegut Montserrat, la platja o els cinemes de Barcelona amb la seva companyia durant aquells dissabtes i diumenges que trobaven a faltar els seus familiars. En fi, fins demà i molta sort!

José Luis Oltra
entrenador de l'Almeria
«El Barça no és invencible, però ningú sap com guanyar-lo»
Orgàsmic!
Jorge Valdano
fart de Mourinho, però amb els pantalons pels turmells
«Del que es tracta és que Mourinho faci la seva feina amb total llibertat»
Dignitat? No em surt res per aquesta paraula!
José Mourinho
en les rodes de premsa d'Abans i després del Sevilla
«..........................»
No hi va anar. Silenci. S'agraeix!


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.