Opinió

DE SET EN SET

Factures falses

Ruiz vol que els usuaris de la sanitat pública se sentin uns lladres i s'apuntin a les mútues privades

L'Institut Català de la Salut va començar a aplicar ahir als centres d'atenció primària gironins el seu pla per reduir despeses per la via de crear mala consciència als usuaris, que en aquesta primera fase consisteix a informar-los del cost dels medicaments prescrits pels metges i s'anirà ampliant amb l'expedició de factures falses cada cop que s'utilitzi un servei hospitalari. La Generalitat diu que en sis mesos podrà saber quin estalvi s'aconsegueix explicant a la gent què haurien de pagar si no estiguessin coberts per la sanitat pública, però ja es podrien estalviar els càlculs perquè el resultat serà zero. Al contrari del que afirma el conseller Boi Ruiz, els usuaris no tenim la “consciència de gratuïtat” dels serveis sanitaris públics, sinó que sabem que ningú no ens regala res, ja que els diners surten dels impostos, i encara són més conscients que les medecines no són de franc perquè els que no som pensionistes en paguem el 40% del cost quan anem a la farmàcia. I suposant que no fóssim conscients d'on surten les misses, hauríem de ser molt patriotes per ajudar a reduir el dèficit renunciant a anar a cal metge quan no ens trobem bé.

Un geni, en Ruiz. Per quadrar els números, vol crear en els usuaris la consciència que són uns lladres i a la vegada els anima a apuntar-se a mútues privades, perquè els considera prou rics i prou burros per pagar dues vegades pel mateix. D'una tacada pretén reduir la feina pròpia i proporcionar clients a un sector en decadència perquè la gent se n'esborra en comprovar que quan té un problema greu l'envien al públic, on hi ha millors aparells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.