Articles

UT/UDA

Duran

Benvolgut i distingit Duran i Lleida, a veure si ho entenc. Dius que no votaràs a la consulta sobre la independència del 10 d'abril perquè seràs a Berlín amb el rei d'Espanya. Però dir que no votes per ser fora, en qualsevol convocatòria, seria vist com un acte o bé desinformat o bé poc democràtic, existint com existeix el vot anticipat. A sobre, assegurar que acompanyar el rei és el que t'incapacita per votar, admirat dirigent, equival a carregar sobre la monarquia el pes d'una abstenció que sens dubte aquesta institució mai no ha reclamat.


El que segurament resulta més digne és el que vols dir en realitat: que no tens ganes de votar. Però aquesta afirmació és arriscada, perquè jo recordo haver-te sentit, en cada cita electoral, enceses crides a la participació. Diràs que aquesta és diferent, i jo preguntaré per què. Potser perquè no està muntada i supervisada per institucions i dirigents polítics com tu? Potser perquè no és vinculant, com figura que sí que ho era la consulta sobre el nostre malaurat i escapçat Estatut?


O és que, en realitat, és la pregunta en si la que t'incomoda? Si realment es tracta d'això, em sap greu, però una pregunta no pot ser una nosa per a cap polític, quan creu en les urnes i no censura cap qüestió de gran abast nacional, com juraria que és el cas. De renunciar al vot se'n diu abstenció, i no realça la figura. I permet que faci amb tota modèstia una recomanació d'amic: si busques respecte, claredat i acceptació, vota que no. T'ho agrairan els demòcrates i t'ho agrairan els cristians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.