Articles

UT/UDA

Jordi VI

Ja sé que els 4 Oscar no són per a tu, però la veritat és que te'ls podien haver atorgat postmortem, encara que no els haguessis anat a recollir. D'acord, la interpretació de Colin Firth és magistral, el guió és excel·lent, la direcció és impecable... Tot el que vulguis, es tracta d'un dels productes més sòlids del cinema britànic, però sense tu no hi hauria història, i el millor de la pel·lícula és la història que hi ha al darrere.

Un rei tartamut ja dóna teca. Si a sobre es tracta de tu, Jordi VI, monarca imprevist, que ni volies ni havies de regnar, que vas caure damunt del tron per l'abdicació del teu germà, doncs molt millor. De fet, tot el relat se centra en la creu que t'imposa el destí i et converteix en un antiheroi: en un home gens adequat per al càrrec que t'imposa la providència, un comunicador regi que no sap parlar, carn de psiquiatre, un lluitador nat que a la fi venç els obstacles i se'n surt gràcies a la tenacitat.


A la teva vida s'hi van trobar els tres gèneres: un poc de comèdia, un poc de drama i un poc de tragèdia. Vas ser un nen tímid, fràgil, ploramiques, espantadís, de cames tortes i digestió pesada, a més del tartamudeig esmentat. Que una figura així fos el monarca més poderós del planeta, tot passant la Segona Guerra Mundial, la independència de l'Índia i tants altres tràngols, i que al capdavall la teva estatura s'engrandís, diu molt de la lluita que vas haver de portar. Abans dels Oscar, tu ja havies actuat i ja havies fet el teu gran film.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.