Articles

A la tres

El Rei, en cinta

“Si el rei vol la millor cinta del mercat per córrer i no moure's de lloc, que ens la demani als catalans”

Una diputada d'IU-ICV al Congrés ha preguntat a l'executiu de ZP sobre l'adquisició per al rei Joan Carles d'una cinta mecànica d'aquestes de córrer sense moure's de lloc. L'aparell en qüestió és del model Run Now, té un dispositiu per evitar accidents, una pantalla de televisió amb TDT i connexió a internet. Tot plegat, per 14.065,26 euros. Resulta, però, que la joguina no l'ha pas sufragat el monarca de la bossa de 8,3 milions d'euros que li omplim anualment de les nostres butxaques per al seu reial pressupost, sinó que la despesa ha anat a compte del Ministeri de Presidència, també pagat per tots plegats però per a altres menesters.

Francament, tampoc no n'hi ha per tant. Una cosa és ser republicà i l'altra ser un exagerat. Posem-nos en el lloc d'aquest home: si et creus que ets rei per qüestió genètica, que has estat ungit per un dictador i que el poble, en comptes de fotre't fora a coces, et venera cegament, n'hi ha per acabar pensant que tot s'hi val, no? A més, modificar certs costums pot generar danys col·laterals imprevisibles. Ja m'imagino les editorials reimprimint tota la producció de diccionaris per canviar el significat de frases com «viure com un rei», o «viure a cos de rei». No cal que ens hi fem mala sang, doncs. En tot cas, suggerir al senyor Borbó que per pujar a la cinta abans es descalci els esquís. Ah! I recomanar a sa altesa que si vol la millor màquina del mercat, d'aquestes que corres i corres sense anar enlloc, que ens la demani als catalans. En tenim una que ens fa més nosa que servei. No es diu pas Run Now, però. Es diu Espanya. L'hi regalaríem encantats, si no fos que ja és seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.