Opinió

DE SET EN SET

“Full of enthusiasm”

Els catalans arribarem a saber anglès igual que hem après espanyol: per força

El president Mas ha llançat la idea que Televisió de Catalunya tingui un canal que emeti en anglès amb subtítols en català –això algun dia, no pas ara en temps de retallades–, a fi i efecte de millorar-ne el pobre coneixement que en té la població. Bona idea, però ruïnosa –aquest és el govern de les millors idees que no es poden aplicar–, perquè l'audiència seria mínima si no és que compraven les últimes produccions del mercat, i perquè la immensa majoria s'asseu davant la pantalla per no pensar, no pas per fer anar el magí. És un error enfocar-ho per la via de l'oci. Els catalans arribarem a saber anglès igual que hem après espanyol: per força; quan no hi hagi manera d'acabar un curs sense passar examen oral i escrit en anglès, quan no es pugui trobar feina sense dominar un mínim d'anglès, quan els funcionaris us parlin i us facin omplir la paperassa només en anglès. Un recent article del NY Times sobre el dèficit idiomàtic espanyol afirma que anar a Nova York és un somni més que llunyà per a l'actual generació de buscadors de treball, això en un temps en què hi ha una taxa de desocupació del 20%, el doble de la mitjana europea, i emigrar es comença a veure com una necessitat, i a falta d'estadístiques fiables, recull l'opinió d'un propietari d'escola d'idiomes que afirma que el coneixement d'anglès és inferior al de fa quinze anys, confirmant el descens general del nivell educatiu.

Reconeguem-ho: a les bones som impermeables. Portem dècades evitant les pel·lícules en versió original i escoltant cançons en anglès sense entendre què diuen, i podem seguir així una eternitat. Fins que no ens facin cantar el God Save the Queen a l'hora del pati no hi haurà res a fer. A veure si deixen d'emmerdar-se a Líbia i ens vénen a fer un favor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.