Articles

UT/UDA

Berlusconi

Et criden a judici i no hi compareixes. Encara més: els jutges et declaren en rebel·lia i tu tan ample. T'acusen d'incitació a la prostitució de menors, d'abús de poder, i de tantes altres obres de caritat similars, i tu fas votar el Parlament a favor teu per disputar la competència als jutges. A sobre, vols que et diguem Cavaliere, i jo no puc trobar cap altre cas comparable al teu de barra, de galtes i de penques en tota la història de la classe política europea.


L'altre dia em preguntava si els opinadors i tertulians gastarien la mateixa mala bava en contra teu si fossis d'esquerres. I vaig arribar a la conclusió que alguns no, però la majoria penso que sí. De fet, no conec cap líder democràtic suposadament d'esquerra a qui no se l'hagi crucificat per fets o posicions més discretes que les teves. Per exemple, Felipe González quan va abusar del poder i va ser prou transigent amb la corrupció. Tampoc polítics de dreta. El teu cas és únic.


Tu ets sens dubte qui més ha tibat la corda del populisme i de la impunitat en democràcia. Mig món ja ho dóna per habitual, però l'altre mig encara es pregunta per què els italians et continuen votant. No sembla que sigui per la teva cara bonica ni per la teva alçada intel·lectual. T'has burlat dels jutges, del Parlament i de l'opinió internacional. Potser és precisament per això, perquè fas el que qualsevol ciutadà del carrer hauria volgut fer i mai no es va atrevir ni a somniar. Ets l'inconformista compulsiu vestit de primer ministre. No em direu que no té gràcia, la cosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.