Opinió

sempre guanyen els mateixos.

frederic porta

Relatiu, aproximat i circumstancial

Si ambiciones títols, un conjunt de factors ha de funcionar alhora, necessites una bona dosi de fortuna i res no t'ha d'espatllar la velocitat de creuer. Rutllar com la maquinària d'un rellotge. No ha existit aquest any resultat més equívoc que el 5-1 contra els ucraïnesos. En canvi, dissabte, xutes al pal, et fan un contraatac i au, ja es freguen les mans aquells per als quals es devia inventar la bíblica frase de la palla i la biga, segons sigui l'ull, propi o aliè. Retina, en homenatge a Pere Quart, relativa, aproximada i circumstancial, per no dir fanàtica i vergonyosa, capaç d'alterar la realitat segons plagui. Si li convé, no veurà els anys i panys que va trigar Diego Alves a reaccionar atès el canvi llarguíssim de Milito. Si cal, creurà que David Villa vola sense motor segons dicta el mètode Stanislavski per a actors teatrals i davanters murris. O advertirà que el batejat com a millor onze de l'univers es troba en un sot de còsmiques dimensions sense reparar, també per allò de les diòptries segons conveniències, que un president de Bilbao reclamava cinc penals en el matx tot just guanyat amb facilitat. Per això deu ser de Bilbao i per això, també, et prens una campanya publicitària d'assegurances mèdiques com si t'haguessin robat la casa amb la família i el patrimoni inclòs. Relatiu, aproximat i circumstancial. No estranya, situat aquest estat d'embogiment i general ceguesa, que Guardiola boti com botava dissabte a la banda i que parlés com va parlar dies enrere. Dels nervis.

Conscient que les percepcions es generen, majoritàriament, induïdes des del bàndol periodístic, Guardiola no vol que li esguerrin l'objectiu des de la propaganda forana o la crítica casolana, que prou pena té amb els problemes interns acumulats. Els evidents, en forma de lesions, i els amagats, si és que existeixen. Cas que hi siguin, deixaran d'existir per poc que el rellotge rutlli en aquests vint dies de paroxisme en què en viurem algunes, de ben segur, per llogar-hi cadires que avui ni som capaços d'imaginar. Mentre escalfem l'aigua per a la til·la i repetim el vers de Pere Quart com si fos un rosari confortador, recordem que el Barça mereix la major confiança i encara té la paella pel mànec. Salta a la vista. No ens poden enganyar. Ni tots els guerxos del món.

CENTRALS Si Puyol no hi posa remei amb una sorprenent reaparició, el Barça haurà d'improvisar parella de centrals al Bernabéu. O abans que petin les relacions, Milito podria dedicar al Madrid i al seu exvaledor tècnic una sentida actuació a manera de comiat. Mentre el barcelonisme se solidaritza amb Guardiola cremant neurones a la recerca de solucions, no queda més remei que pensar en les tradicions, perquè això de la parella improvisada va pel camí de ser aviat un clàssic.
MESSI Un gol com el tercer del Barça a l'Almeria no el marca qualsevol. S'ha de ser paradigma de la competitivitat per lluitar així l'última pilota del matx, descentrar el central i posar el llacet amb un toc de qualitat al gol 47 de la temporada que, de propina, arrodoneixes amb 18 assistències, just després d'unes pallisses de viatge per mig món que deixarien baldat qualsevol atleta per a la resta de la campanya. Aquest Messi no és d'eixe món. Esgota per superlatiu.
BOJAN Tal com diu el seu tècnic, una pèssima notícia això que Bojan desaparegui ara d'escena. Sobretot, perquè aquest any el de Linyola no haurà deixat gaire empremta i l'any vinent haurà de començar gairebé de zero. Comprovada la poca memòria dels seguidors i la minsa fe que molts li tenen, aviat tornarem a sentir allò de la plantilla reduïda i la necessitat de reforçar l'atac amb algun altre golejador. Com si no hi fos, ni comptés. I encara ho té tot per dir, el noi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.