de set en set

Primes en espècie

Una puja del 15% i una operació d'estètica de franc segurament posarien fi al problema de la falta de metges i metgesses

Ràdio Praga va informar ahir que a Txèquia les infermeres cobraran a partir del juliol un 15% més, increment salarial que xoca en els temps que corren però que s'entén per la manca de personal, ja que l'any passat van quedar sense cobrir més de 1.000 ofertes de treball. Aquesta escassedat no es deu a la falta de personal especialitzat, sinó a la gasiveria remuneradora de les empreses, que paguen mensualitats d'uns 600 euros (inferiors a la mitjana del país) i provoquen que la gent vagi a espavilar-se a altres sectors... O a empreses del sector que remunerin millor, com ara la clínica privada de Praga, que, segons explicava ahir l'agència France Presse, no té problemes perquè hi ha cua per aconseguir alguna de les places per a les quals ofereix una prima a triar: augment de pits (costen el sou de cinc mesos) o liposucció (equivalent a una paga extra de tres mesos).

A Catalunya, com a Txèquia, també hi ha crisi econòmica i no es cobreixen places en el sector sanitari, en el nostre cas de metges/esses de medicina general, segons el catàleg d'ocupacions de difícil cobertura (aquelles per a les quals es pot anar a contractar extracomunitaris perquè no hi ha ciutadà de la UE que s'hi engresqui). La combinació d'una puja de sou del 15% i una operació d'estètica de franc segurament posaria fi al problema en aquesta professió. En canvi, no és tan clara l'eficàcia de primes en espècies del ram en les altres dues professions on l'oferta no es cobreix: auxiliar d'òptica (no motiva gaire la perspectiva que a final de mes et donin un sobresou consistent en caixes de muntures d'ulleres) i enginyer/a tècnic/a en informàtica (què et poden donar? caixes de cedés per omplir-los amb música piratejada i anar a fer el top manta a l'hora de dinar?)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.