Articles

AMB ACCENT

Orgull de pertinença

La gent de l'Òmnium
a Badalona ha estat clau per fer ciutat en positiu

Avui em permetré utilitzar aquest espai per fer proselitisme. No de manera gratuïta, sinó des del més profund convenciment que l'entitat a la qual pertanyo fa anys que és una baula sòlida en la feina que molts fan al nostre país en matèria de cohesió. Un company que viu als Estats Units, de pas aquests dies per Catalunya, em deia dimecres passat que, en un any que feia que no venia, havia trobat molt fotut l'ús de la llengua. Sabent que hi ha molts valors del país on viu que no m'agraden gens ni mica –tot i que n'hi ha d'altres que lloaria–, em deia que algun dia li agradaria viure a Catalunya el que veu als Estats Units: com qualsevol ciutadà que arriba allà per quedar-s'hi s'aferra a la bandera de barres i estrelles amb una passió poc normal.

Aquesta imatge simbòlica vol moltes coses, però sobretot una: un país ha de poder garantir drets i deures a nouvinguts i aborígens amb la mateixa contundència, i oferir oportunitats als qui sàpiguen buscar-les.

Agafant-me a aquesta equació us vull parlar del programa Quedem? I el del Voluntariat per la Llengua d'Òmnium Cultural. De com centenars de socis i sòcies voluntaris, membres locals de juntes, o tècnics de la casa, es confabulen per regalar als nouvinguts, de fa quatre dies o quaranta anys, estones riques en converses, trobades, visites a espais que els faran conèixer la ciutat on viuen, la comarca on treballen, i amb un objectiu: fer-los sentir part de la nostra nació, allò que anomenem arrelament.

Dissabte ho festejarem tots i totes a Badalona, a la gran trobada de final de curs d'aquests dos programes d'Òmnium. A Badalona perquè a l'Òmnium ens sentim orgullosos que la nostra gent en aquesta ciutat –com en tantes d'altres– hagi estat una peça clau, responsable i constructiva per fer ciutat entre tots i en positiu.

Garrotins, rumba, bones converses i un passeig per una Baetulo generosa que ens retornaran la satisfacció de recordar un cop més que construir Catalunya per fer-la rica i plena passa per fer que tots els catalans que hi vivim sentim que formem part del projecte. I ens agradarà compartir-ho. Hi esteu tots convidats, al Parc de Can Solei, dissabte a 2/4 de 8 del vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.