Opinió

El DHUB

Al llarg de la història, el ser humà ha buscat un deus ex machina o ultima ratio que expliqués les seves accions. La religió, la guerra, la ideologia, la ciència, la tecnologia, l'economia o la ciència han tingut el privilegi de ser considerades allò que en podrien dir mares de la història. Però ara resulta que la història no té mare, sinó pare. Si vostès llegeixen un parell de targetes informatives, on l'Ajuntament de Barcelona ens explica què és el DHUB, arribaran a aquesta conclusió.

¿El DHUB? Doncs, el Disseny Hub Barcelona. Un centre on s'exposarà, reflexionarà i experimentarà el disseny. Val a dir que la seu, d'aspecte imperatiu i contundent –el projecte és de l'Oriol Bohigas-, s'està construint a la plaça de les Glòries. En tot cas, allò que ara i aquí ens interessa d' aquest centre és la seva filosofia. Ho diu la targeta informativa de l'Ajuntament de Barcelona: “La influència del disseny en les nostres vides és fonamental. Determina on i com vivim, fins al punt que hem d'entendre els habitatges, els edificis i les ciutats com a solucions a problemes de disseny. També influeix en la nostra elecció d'objectes per fer-nos la vida més fàcil i en la consegüent generació de patrons nous de comportament i relació”. Ho avançava abans, el disseny és el pare de la història. I déu n'hi do, els calés que ens costa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.