Articles

Apunts

Sant Sebastià

Se'n recorden de la batussa política que hi va haver quan la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt va triar Catalunya com a cultura convidada? Des de la Hispània ulterior, l'argument que més es va utilitzar era que la literatura en espanyol que s'escrivia a Catalunya també era cultura catalana. Sí, sí, com les novel·les en anglès que s'escriuen a Girona o a Barcelona, que també són cultura catalana, no troba? O com les novel·les en català que s'escriuen a Londres, que són literatura anglesa. S'ha d'entendre: la literatura espanyola és tan raquítica, la pobre, que ha d'aprofitar qualsevol oportunitat per donar-se a conèixer.

Al capdavall, al darrere hi havia un repugnant intent de polititzar la literatura i d'anorrear la personalitat pròpia de Catalunya, que és la que, en l'àmbit cultural, s'expressa en català.

Bé, ara arriba la segona part. Perquè un jurat format pel Ministeri de Cultura i per diverses institucions europees, ha triat Sant Sebastià com a capital cultural del 2016, en detriment de Burgos, Còrdova, les Palmes, Segòvia i Saragossa. Horror! Sant Sebastià no és la ciutat que ara és en mans de Bildu? I sent un grup nacionalista, no aprofitarà l'oportunitat per donar a conèixer la personalitat pròpia d'Euskadi que, vés per on, s'expressa en eusquera?

I així ara assistim a un autèntic festival de despropòsits que deixa petit
el que vam viure a Catalunya. I ara, els que diuen que no s'ha de polititzar la cultura són els primers que surten a patolls. A veure si al final tindran raó aquells que diuen que Espanya no té solució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.