Opinió

Nova etapa

Tot i que encara no s'ha resolt definitivament el litigi vinculat al vot de l'Opus Dei que va rebre ERC, sembla que finalment avui es podrà constituir l'Ajuntament de Girona, obrint-se així una nova etapa política ja que per primera vegada d'ençà del 1979 els regidors del PSC estaran a l'oposició i els de CiU, al govern de la ciutat. Després de les majories absolutes de l'alcalde Joaquim Nadal i dels posteriors tripartits que ha patit l'Anna Pagans, s'encetarà ara una nova fórmula de govern en minoria i, per tant, el nou equip necessitarà cercar complicitats i negociar els temes més rellevants per a la ciutat, la qual cosa no li serà ni fàcil ni còmode. Naturalment, desitjo fermament que les coses vagin bé, que la consecució d'acords superi els enfrontaments estèrils i que l'empenta i el progrés de la ciutat no s'aturin. Projectes com ara les obres del TAV, la promoció urbanística del carrer Barcelona o el futur barri de Domeny seran en aquests propers anys peces clau en el disseny de la Girona del futur.

I nova etapa també serà la que encetarà la Diputació que presidirà el democratacristià Jaume Torramadé amb el repte damunt la taula d'eliminar d'una vegada la munió d'assessors que estan en nòmina de la corporació provincial abans que algun dia la fiscalia pugui atribuir aquesta pràctica a un finançament il·legal dels partits polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.