Articles

UT/UDA

Rudi

El teu rebuig granític de la pluralitat que t'envolta, presidenta d'Aragó, no té res a veure amb els teus orígens. Nascuda a Sevilla i filla de militar, estic convençut que no és això; la teva robusta intolerància segur que es basa en el mateix en què es fonamenta a València, a Mallorca i fins i tot a Perpinyà. En un coneixement prou precís i realista de la diversitat que es vol eradicar. No hi ha ignorància ni incapacitat, hi ha un diagnòstic correcte que porta a la voluntat d'aplicar cirurgia social.

Això fa l'exercici encara més cínic. Quan dius que derogaràs la llei de llengües del govern anterior, no parteixes de l'analfabetisme enciclopèdic. Tu saps que la llengua que es parla a la franja d'Aragó és el català; tu saps perfectament que allò no és cap xampurreig lamentable, que no està dividida en fragatí, tamarità, o torreciutadenc. Que no significa cap amenaça per a ningú, i que la dita llei és ben toveta, atès que no oficialitza, no obliga i no perpetua res. Però ja et sembla massa perquè avala la veritat.


El problema del teu PP, Luisa Fernanda Rudi, no és que li faci nosa massa català o massa poc. Li fa nosa la realitat, l'existència mateixa de l'idioma. I la teva preocupació no és defensar la finor filològica ni les modalitats locals enfront de l'imperialisme pancatalà –que no hi és ni se l'espera–. La teva finalitat és, ras i curt, intervenir el que et sembla un tumor, una anomalia. Et molesta sobiranament que a Aragó s'hi parli català, i ho vols amputar. El mal és que potser te'n surts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.