Articles

UT/UDA

Soros

Es pot ser d'esquerres i anar especulant i enfonsant mercats? Tu dius que sí, que la millor manera de lluitar contra les injustícies és amb una gran fortuna sota el coixí, una fortuna que només s'aconsegueix jugant amb els diners. Com a aspirant a filòsof, sempre has donat contingut moral a les teves accions. N'has dit reflexivitat; aquell fenomen pel qual causa i efecte s'emmirallen i operen juntes. Si els inversors pensen que uns títols baixaran, les venen, i acaben baixant, i llavors encara les venen més, etc. Fàcil.


Ara dius que penges els hàbits. Està molt bé, però no ens ho creiem. Tu no has treballat mai, en realitat t'has divertit. Fins i tot quan vas enfonsar la lliura esterlina, aquell dimecres negre, i vas forçar la seva sortida del sistema monetari europeu, estaves manegant milions com si juguessis al Monopoly. Eres prou savi per anticipar-te a gastar, i encara més savi per retirar-te abans que ningú –provocant daltabaixos que confirmaven, de nou, les teves tesis.


Tot el que tens de guineu en els negocis, George Soros, ho tens de cadell en l'altruisme, donant diners a les causes progressistes. Que si la mort digna, la legalització de la marihuana, les beques universitàries, l'ajuda al Tercer Món... No hi ha com ser un bon pirata per repartir els guanys. Ara vols complir la teva màxima: que una retirada a temps és una victòria. Però a nosaltres no ens enganyes, Robin Hood no es retirarà. Mentre hi hagi rics per estafar i pobres per assistir, el bandoler tindrà feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.