de set en set

Els «anticopions»

No esborreu dels favorits El Rincón del Vago, que gent altruista ja treballa per fabricar programes que dissimularan que es copia

En l'eterna guerra entre alumnes que copien i mestres que els volen enxampar copiant, sembla que per primera vegada el progrés tècnic s'ha posat al costat dels docents, que tenen a la seva disposició uns programes –Approbo, Compilatio, Antiplagio Educared, Copy Scape...– que detecten si els treballs són originals o el resultat del copi-pegui a internet. Sembla, perquè és només qüestió de temps que els copions inventin contramesures, com ha passat en les anteriors etapes del conflicte. Per exemple amb la de les xuletes per copiar en els exàmens: no es van extingir en els temps en els quals havien de ser grans per força perquè les plomes i els bolígrafs feien el traç molt gruixut, van començar a guanyar la batalla quan es van inventar els Bic naranja escribe fino, i van triomfar quan es va democratitzar l'ús del Rotring. Per no haver d'acceptar la derrota, els docents es van treure de la màniga pseudoteories pedagògiques sobre la superioritat de l'encarregar treballs per fer a casa contra els exàmens memorístics, i van tornar a agafar avantatge fins que va aparèixer la internet, l'extraordinari desenvolupament de la qual s'ha d'atribuir a les necessitats dels pares, que no hi busquen pornografia com diuen les males llengües, sinó textos amb els quals «ajudar» a fer els treballs dels fills mentre aquests experimenten amb la Play.

Pares preocupats i fills despreocupats, no tingueu por ni esborreu dels favorits El Rincón del Vago, que gent altruista ja treballa per fabricar programes que dissimularan que es copia. Els Approbo i semblants només serviran per comprovar si els estudis que la Generalitat encarrega als assessors del tripartit són, a més d'inútils i una manera de pagar els militants amb diners públics, originals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.